Foredrag og workshops

Hvordan får du mest ud af din interesse for haven?
Kom til foredrag om hvordan du får mere ud af din have og/eller workshops hvor du selv får fingrene i mulden.


Foredragene og workshopsene foregår i orangeriet på Venøvej 10, Nørresundby.

Tilbagemeldinger fra tidligere foredragsgæster:
"Tusind tak for et meget lærerigt foredrag i dag, det var rigtig godt og jeg fik svar på alle mine spørgsmål. :) Nu glæder jeg mig til at se mine nye fine planter blomstre næste sommer og få sået alle de mange frø jeg også fik af dig. Samt at planlægge hvad og hvor der skal plantes til næste forår. Du har givet mig så mange nyde idéer, tak for det."

"Tusind tak for to superinspirerende og lærerige foredrag. Det var bare så godt."

"Supergodt og inspirerende foredrag i aften. Dejligt at se din skønne have og orangeriet. Tak for det."

Tirsdag den 12.september kl.19-21: "Forårsløg i haven"
Birgitte byder velkommen i orangeriet, hvor brændeovnen og varmepumpen er tændt. Hun fortæller om udplantning, jord og gødning, og hvad der sker med løget i jorden. Forårsløgene skal lægges i september/oktober, og hun gennemgår forskellige forårsløg og hvilke løg, der gør sig godt i staudebede, stenbede, græsplænen og under stedsegrønt. Birgitte viser også, hvodan man planter løg i en krukke. Du får udleveret en liste med forårsløg, der med stor sikkerhed kommer igen år efter år. Derudover kommer Birgitte ind på, hvordan man foretager drivning af løg, så de kommer tidligt i blomst, og ved gennemgang af løgene bliver der vist billeder.
Du kan tilmelde dig på www.fokus-folkeoplysning.dk eller på telefon 99 30 10 00.

Torsdag den 28.september kl. 19-21: "Opbygning af forårshaven":
Birgitte byder velkommen i orangeriet, hvor brændeovnen og varmepumpen er tændt. Her gennemgår hun med billeder de forskellige forårsvækster, der skal plantes i efteråret. Hun fortæller om jord, gødning og udplantning og hvilke fordele, der er ved at plante i efteråret. Efter gennemgang af de mange forskellige planter, får du udleveret to bedtegninger med plantevalg, en tegnin over et bed, der trives i skygge og et, hvor planterne trives i sol. Birgitte kommer også ind på hvilke forårsvækster, der er gode til at dække over forårsløgenes visne blade, og hun fortæller lidt om, hvordan andre planter, der blomstrer senere, kan tage over i bedet.
Tilmelding på www.FOKUS-Folkeoplysning.dk eller på telefon 99 30 10 00.

Torsdag den 9.november kl. 19-21; "Vinterhaven":
Hvad sker der i haven fra november til marts? Hvad vil "Armchairgardening" egentlig sige og hvordan kan man bruge vinteren til at planlægge næste års havesæson? Hvordan sikrer man, at dyrelivet får gode vilkår i vintertiden? Alt dette og meget mere får du svar på, når Birgitte byder velkommen i orangeriet. Selvom det er vinter, er der stadig gøremål i haven og også indendørs forberedelser til næste sæson. Vi skal bl.a. snakke om vinteropbevaring og pasning af frostfølsomme planter samt om stedsegrønne planter og deres betydning for vinterhaven. Vinteren er også tiden, hvor man sår stauder ude og i uopvarmet drivhus, og vi gennemgår såningsmetoder, og kommer også ind på det at være selvforsynende med planter, herunder blandt andet fordele ved et frostfrit rum. Birgitte viser billeder af julehaven og kommer med idéer til oppyntning med blandt andet naturmaterialer, levende lys og lystræer.
Tilmelding på www.fokus-folkeoplysning.dk eller på telefon 99 30 10 00.

Tirsdag den 21.november kl. 19-21: "Sådan laver du julepynt til haven":
Inspirationsaften hvor Birgitte viser hvordan, man laver forskelligt udendørs julepynt til haven. Vi skal blandt andet se, hvordan man laver forskellige "eventyrstræer" af grønt. Kastanjepynt, forskelligt pynt med sten og mos samt meget andet julepynt til haven som for eksempel moskugler og bladkugler pyntet med tørrede appelsinskaller skåret ud i figurer. Haven og orangeriet vil være julepyntet og brændeovnen og varmepumpen vil være tændt, når Birgitte byder velkommen til en hyggelig aften, hvor du får mange gode idéer med dig hjem.
Tilmelding på www.fokus-folkeoplysning.dk eller på telefon 99 30 10 00.

Til foredragene bliver der serveret kaffe, te og hjemmebag samt udleveret en goodiebag med haverelaterede overraskelser.


Mere om de to foredrag, som jeg afholder i andre sammenhænge:"Selvforsyning med planter, såning, stiklingeformering, udplantning og plantekombinationer og lidt om byggeprocessen af orangeriet."
Min baggrund for at være næsten selvforsynet med planter, om s
åning og stiklingeformering, frøindsamling samt planlægning af næste års planter til haven.Vi ser på plantekombinationer og farvesammensætninger samt opbygning af bede. Der er demonstration af frøplanter og stiklinger.


Tilmelding på blomsterforedrag@hotmail.dk"Pelargonier og middelhavstræer".
Pelargoniernes historie. Sorter og arter samt pasning og pleje herunder blandt andet demonstration af plantebeholdere og stiklingeformering.
Pasning og pleje af middelhavstræer (Haven har forskellige citrustræer og et oliventræ). Jord, vand, gødning og hvordan man opnår et pænt udbytte.Tilmelding på blomsterforedrag@hotmail.dk

Ved deltagelse i foredragene får man en goodiebag indeholdende haverelaterede overraskelser. Herudover kaffe, te og vand. 
Min nye bog kan købes ved deltagelse i foredragene. OBS kun få eksemplarer tilbage. Der er mulighed for at købe pelargoniestiklinger og sommerblomst- samt staudefrø.

Med venlig hilsen Birgitte Wested.

2 kommentarer:

  1. Tusind tak for et meget godt og inspirerende foredrag om pelargonier og middelhavstræer. Du er rigtig god til at videreformidle dine erfaringer på en nem og ukompliceret måde, og din store glæde og omsorg for planterne smitter, så man selv får mod på at dyrke også de mere komplicerede sorter.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak for din kommentar. Jeg er meget glad for, at du har fået noget ud af foredraget. Det er rart at få en tilbagemelding og dejligt, at du fandt det inspirerende.

      Slet