torsdag den 3. august 2017

Foredrag i efteråret 2017

Program for efteråret 2017
I går kom Fokus Folkeoplysnings aftenskoleblad ud og jeg holder 4 foredrag i efteråret.
Foredragene foregår i mit orangeri, hvor der bliver serveret kaffe og hjemmebag undervejs alt imens brændeovnen og varmepumpen er tændt. Foredragene henvender sig til alle haveinteresserede uanset om man er nybegynder eller man er lidt mere garvet. Mit ønske er at være en inspiration og at dele haveglæden med andre. 
Tilmelding til alle foredragene kan gøres på www.fokus-folkeoplysning.dk eller på telefon 99 30 10 00.
Prisen er 125 kr. og man får også en gave med sig hjem.


Tirsdag den 12.september 19-21: "Forårsløg i haven":
Forårsløgene skal lægges i september/oktober. Jeg gennemgår forskellige forårsløg og hvilke løg, der gør sig godt i staudebede, stenbede, græsplænen og under stedsegrønt. Der er en demonstration af at plante løg i en krukke. Man får udleveret en liste med forårsløg, der med stor sikkerhed kommer igen år efter år. Derudover kommer jeg ind på, hvordan man foretager drivning af løg, så de kommer tidligt i blomst og ved gennemgang af løgende bliver der vist billeder.


Torsdag den 28.september 19-21 "Opbygning af forårshaven og udlevering af bedtegninger":
Forårsplanter skal plantes om efteråret og jeg kommer ind på hvad fordele der er ved at plante i efteråret. Jeg kommer med tips og idéer til at udplantning, jord og gødning. Der bliver en gennemgang med billeder af mange forårsplanter og efter denne får man udleveret to bedtegninger med plantevalg; en tegning over et bed, der trives i skygge og et hvor planterne trives i sol. Jeg kommer også ind på hvilke forårsvækster, der er gode til at dække over forårsløgenes visne blade og om hvordan andre planter, der blomstrer senere, kan tage over i bedet.Torsdag den 9.november 19-21 "Vinterhaven":
Hvad sker der i haven fra november til marts? Hvordan kan man bruge vinteren til at planlægge næste års havesæson? Hvordan sikrer man, at dyrelivet får gode vilkår i vintertiden? Alt dette og meget får man svar på til dette foredrag. Vi skal også snakke om vinteropbevaring af frostfølsomme planter samt om stedsegrønne planter og deres betydning for vinterhaven. Vinteren er også tiden, hvor man sår stauder ude og i uopvarmet drivhus, og vi gennemgår såningsmetoder. Jeg viser billeder af julehaven og kommer med idéer til oppyntning med blandt andet naturmaterialer, levende lys og lystræer.Tirsdag den 21.november  19-21"Sådan laver du julepynt til haven":
En inspirationsaften, hvor jeg viser, hvordan man laver forskelligt udendørs julepynt til haven. Vi skal blandt andet se, hvordan man laver forskellige "eventyrstræer" af grønt. Kastanjepynt, forskelligt pynt med sten og mos samt meget andet julepynt til haven som for eksempel moskugler og bladkugler pyntet med tørrede appelsinskaller skåret ud i figurer. Haven og orangeriet til være julepyntet. Det bliver en hyggelig aften, hvor man får mange tips og idéer med sig hjem.Ingen kommentarer:

Send en kommentar