tirsdag den 28. marts 2017

Oplevelser.

Forårs sæsonen for alvor skudt i gang.
Sponsoreret indlæg.
I lørdags afholdt vi workshop i såning og stiklingeformering og jeg håber, deltagerne fik nogle gode tips med sig hjem. Man kan læse om workshoppen HER Jeg fik også nogle gode tips af deltagerne.Blandt andet var der én, der havde engangs handsker med. Det var ret smart, når man skal arbejde med jord. På min arbejdsplads, som er på sygehuset, skal hænderne vaskes og sprittes flere gange i løbet af dagen. Mine hænder er nogle gange svære at få rene, når jeg har arbejdet med jord. Men hos Engelbert Strauss har jeg fundet disse handsker. Dem må jeg have fat i. Sjovt nok havde jeg slet ikke selv tænkt tanken.I orangeriet arbejder jeg meget med jord, da jeg sår og stiklingeformerer ca. 500 planter hvert år. Ude i haven planter jeg ca. 130 krukker til, så det kræver meget krukkemuld.
Jeg køber Claus Dalbys krukkemuld i BILKA som indeholder al det næring og gødning, krukkeplanterne har behov for i en hel sæson.Undervejs i workshoppen skulle deltagerne lave stiklinger af en del af mine pelargonier. De blev alle udstyret med en saks og efter at være forsikret og overbevist om, at de gerne måtte klippe, gik de i gang. Det var så sjovt. Det var en god oplevelse af få sammen med deltagerne. Hvis man gerne vil dyrke interessen for pelargonier, kan man melde sig ind i Pelargonieklubben Nordjylland Her er der mange gode oplevelser sammen med andre pelargoniefolk.Jeg har nogle ret store duftpelargonier til opbevaring i orangeriet. De kommer ud i slutningen af maj og står ude til de varsler den første nattefrost. Jeg må sige, at vores orangeri har givet så mange fantastiske oplevelser, som jeg slet ikke havde kunnet forestille mig, da vi gik i gang med at bygge. Man kan læse om hele idéen bag orangeriet HER


Hele året er der noget at lave i haven. Om vinteren er det meget planlægning af næste års sæson, men jeg pynter også haven op med gran og andet om vinteren blandt andet lystræer. Jeg blev så glad sidste år til jul, da min bror havde fundet nogle rigtig gode vinterhave-handsker til mig. De var købt på Gug Planteskole. Jeg ved ikke hvad de har kostet, men jeg fandt faktisk nogle, der ser rigtig gode ud til en fornuftig pris HER.Hvert forår og efterår holder jeg i samarbejde med Fokus Folkeoplysning foredrag i vores orangeri. I dette forår er det 4.sæson. Jeg er så glad for samarbejdet og synes faktisk det er en spændende og udfordrende opgave at få lov til at holde foredrag for mange gæster.
Jeg tror aldrig, jeg bliver en erfaren rotte i det, men det er nok også sundt at gå til opgaven med ydmyghed for så tror jeg, man altid bestræber sig på at gøre sit bedste.Det har givet mig mange kontakter til andre havefolk og jeg har også været ude i havekredse og holde foredrag. Det er en stor og spændende udfordring, som jeg gerne vil gøre noget mere. Når jeg er ude, lærer jeg altid noget nyt, som giver mig noget erfaring, der gør, at jeg forhåbentlig kan blive endnu bedre. I HAVESELSKABET kan man bagest i medlemsbladet se, hvilke arrangementer havekredsene arrangerer og der er rigtig meget spændende på programmet. Det er meget givtigt at komme ud og se og høre, hvordan andre gør.Et nyt tiltag sidste år i orangeriet var indretning med oldemors-planter i gammeldags syltekrukker. Det gik rigtig godt indtil vinteren for alvor satte ind og temperaturen i orangeriet faldt til 5 grader. Det var altså for koldt og de fleste gik til. Der er dog stadig nogle, der har klaret den, men jeg må erkende, at det ikke var den store succes. Der er et stort udvalg af stueplanter HER.
Den næste måneds tid holder jeg flere foredrag i orangeriet. På tirsdag er foredraget totalt udsolgt og de næste er godt fyldt op allerede. Jeg glæder mig!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar