onsdag den 3. august 2016

Workshops og foredrag i efteråret 2016

Efterårsprogrammet 2016 - workshops og foredrag:
Via Fokus Folkeoplysning afholder jeg i efteråret 3 workshops og 2 foredrag i vores orangeri.

Workshopsene handler om såning, stiklingeformering og deling af stauder, hvor du selv får fingrene i mulden. Vi skal gennemgå såmetoder og materialer, hvor du efterfølgende selv skal så flere forskellige stauder, som skal stilles køligt for at spire. Når vi er færdige med at så, skal vi lave stiklinger og dele stauder. Stauderne kan du plante ud i din have efterfølgende. Materialerne til workshopsene er fra Staudemarken i Aabybro og fra min have. Alt hvad du har lavet, får du med hjem. Der bliver serveret kaffe, te og kage undervejs. Prisen er inklusiv materialer og servering.
Du kan læse mere udførligt under fanen "Foredrag" og tilmelde dig på 
www.fokus-folkeoplysning.dk eller på telefon 99 30 10 00.
Workshopsene finder sted lørdag den 17.september fra kl. 13.30 til 16.30. Lørdag den 24.september fra kl. 13.30 til 16.30. Søndag den 09.oktober fra kl. 13.30 til 16.30.


Foredrag: Orangeri i haven?, er for dig, der går med tanker om at bygge dit eget orangeri. Jeg fortæller om tilblivelsen af vores orangeri med billeder af hele processen fra idé til færdigt projekt. Der er masser af gode råd og inspiration til alt fra byggeri, materialer, udluftning, fugtregulering og indretning til æstetik, formål og placering. Jeg fortæller også lidt om arbejdet med blomsterne og planterne.
Foredraget finder sted Onsdag den 26.oktober kl. 19-21.00 i orangeriet.
Du kan tilmelde dig på www.fokus-folkeoplysning.dk eller på telefon 99 30 10 00.

Foredrag: Vinterhaven - hvad sker der i haven fra november til marts?.
Selvom det er vinter, er der stadig gøremål i haven og indendørs forberedelse til næste sæson. Vi skal snakke vinteropbevaring og pasning af frostfølsomme planter. Vinteren er også tiden, hvor man sår stauder ude og i uopvarmet drivhus. Jeg gennemgår såningsmetoder og kommer blandt andet ind på det at være selvforsynende med planter. Der bliver vist billeder af julehaven og idéer til oppyntning med blandt andet naturmaterialer, levende lys og lystræer. Udenfor er der et aktivt dyreliv og fugleliv om vinteren. Hvad kan man gøre for at disse får gode levevilkår i vintertiden. Der bliver et bud på stedsegrønne planter og deres betydning for vinterhaven.
Foredraget finder sted  onsdag den 9.november kl. 19-21.00.
Du kan tilmelde dig på www.fokus-folkeoplysning.dk eller på telefon 99 30 10 00.

Til begge foredrag bliver der serveret kaffe og kage. Brændeovnen vil være tændt op og du får en goodiebag med hjem med haverelaterede overraskelser.
Velkommen i orangeriet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar